What would you like to find?

Terapia prin plutire

Beneficii

Kinetoterapie și ameliorarea durerii

Lipsa presiunii gravitaționale dă corpului nostru o pauză și mărește fluxul de sânge către părțile corpului nostru care pot fi rănite, care sunt dureroase sau care trebuie să se refacă după un exercițiu intens.

Vindecați-vă, refaceți-vă și ameliorați durerea

Concentrația ridicată de sare Epsom din apă ne permite să plutim fără efort, eliminând presiunea articulațiilor, mușchilor, ligamentelor și tendoanelor, presiune care nu poate fi redusă nici măcar atunci când stăm întinși în pat.

Acesta este motivul pentru care terapia prin plutire are un impact benefic semnificativ asupra afecțiunilor, printre care hipertensiune arterială, dureri de cap cu tensiune cronică și dureri cronice la nivelul spatelui și gâtului.

Creșterea fluxului sanguin permite corpului nostru să elimine deșeurile, toxinele și produsele biochimice, cum ar fi acidul lactic, care provoacă durere, etanșeitate și crampe atunci când este lăsat să se acumuleze. Împreună cu capacitatea de a deveni extrem de conștienți de noduri, tensiuni și pete dureroase, plutirea permite sportivilor să se vindece mai repede și să învingă oboseala. Plutirea ajută în ameliorarea durerii pentru persoanele cu multe afecțiuni, de la fibromialgie la artrită.

Studiu științific

S-a dovedit că terapia prin plutire este deosebit de eficientă în ameliorarea durerilor de spate, cu un studiu din 2017 realizat pe parcursul a 4 săptămâni, concluzionând: „Plutirea are un efect direct și pozitiv asupra reducerii intensității și frecvenței durerilor cronice de spate, precum și asupra îmbunătățirii calității somnului, anxietății și depresiei asociate. Plutirea de două ori pe săptămână are un efect mai pronunțat decât  plutirea odată pe săptămână.”

În studiul lui Fine și Borrie din 1978, participanții care au experimentat dureri cronice timp de peste 6 luni, au raportat o reducere a durerii în medie cu 31,3%. Cel mai înalt nivel de ameliorare a durerii se află în partea superioară a spatelui cu 63,6%, iar cel mai scăzut la nivelul picioarelor cu 15,3% .