What would you like to find?

Ce este terapia prin plutire/floating?

Terapia prin plutire/floating?

Ce este terapia prin plutire?

Terapia prin plutire se realizează cu ajutorul unor bazine de plutire special concepute în care se află apă si o cantitate imensa de sare Epsom.

Fiecare bazin conține nu mai puțin de 450 kg de sare specială Epsom (sare amară – sulfat de magneziu), astfel vei putea pluti fără cel mai mic efort. Apa limpede este încălzită la temperatura corpului și te vei putea elibera de orice stimul extern. Gravitația, sunetul sau lumina nu vor mai acționa asupra minții sau corpului tău, rezultand o stare de relaxare profundă, stare de bine și de meditație cu numeroase beneficii asupra corpului și minții. Sarea Epsom este un mineral natural compus din magneziu si sulat ce se absoarbe foarte bine de către corp și are multiple beneficii asupra acestuia: detoxifierea corpului, eliberarea durerilor musculare, catifelarea pielii, recuperarea musculaturii, precum și îmbunătățirea somnului, reglarea glicemiei sau diminuarea stresului.

Cum funcționează?

Apa din fiecare bazin conține câte 450kg de sare Epsom, astfel vei putea pluti fără cel mai mic efort. Temperatura pielii se va alinia cu temperatura aerului și a apei, oferindu-ți senzația de lipsă a greutății. De obicei este liniște și întuneric în bazin, dar dacă dorești, poți avea muzică relaxantă sau lumina aprinsă.

Fără efort senzorial, sistemul muscular și sistemul nervos ajung într-o stare de relaxare și seninătate profundă, în care corpul și mintea ta se pot vindeca și se pot completa, rezultând o serie largă de beneficii, cum ar fi reducerea stresului sau îmbunătățirea somnului.

O sesiune de terapie prin plutire durează 1 oră. În acest timp ai un control deplin asupra deschiderii și închiderii capacului bazinului sau asupra luminii și a sunetului din interiorul acestuia. Cu toate acestea, noi îți recomandăm ca în timpul sesiunii să nu ai parte de lumină sau de sunet.

La Serenity Float, această ședință se desfășoară într-o cameră privată, dotată cu duș, prosop și articole de toaletă. După terminarea sesiunii de terapie prin plutire, îți recomandăm să îți continui vizita la centrul nostru în sala de relaxare sau beneficiind de celelalte servicii oferite de Serenity Float & Relax Center.

Fără simțul văzului

Experimentează un întuneric total, oprind lumina din interiorul bazinului de plutire. Cu cât mai puține simțuri, cu atât te vei simți mai relaxat. Nu trebuie să îți faci griji! Poți aprinde din nou lumina în orice moment.

Fără simțul auzului

Camera noastră privată și bazinul de plutire sunt concepute pentru a-ți asigura că poți experimenta o liniște aproape totală, liniștea completă fiind imposibilă din punct de vedere științific.

Fără greutate

Corpul tău plutește în bazinele noastre, fără efort, fără greutate sau presiune. Acest lucru permite coloanei vertebrale să se alinieze și să se prelungească, iar mușchii se vor relaxa. Această stare este o ușurare pe care este posibil să nu o fi experimentat până acum.

Fără simț tactil

Pielea ta va ajunge la aceeași temperatură cu apa și aerul din bazinul de plutire. Astfel, nu vei putea să îți dai seama unde începe și se termină apa.