What would you like to find?

GĂSEȘTE RĂSPUNSUL!

Întrebări și răspunsuri!

Cele mai frecvente întrebări

Dacă nu poți găsi răspunsul la întrebarea ta, poți oricând să ne contactezi,

iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp!

Pregatirea pentru plutire

La Serenity, toate sesiunile de floating se fac cu programare in prealabil. Dacă nu ai știut asta și ai venit la noi, avem numeroase alte servicii de relaxare de care te poți bucura. În sala noastră de relaxare găsești ceaiuri și cărți interesante precum și alte servicii de care poți beneficia. Mulți dintre clienții noștri vin puțin mai devreme pentru sesiunile lor sau rămân puțin mai mult timp după, pentru a se relaxa în salonul nostru. Acest spațiu este al tău!

Din fericire, nu este nevoie să îți pregătești lucruri pe care să le iei cu tine, deoarece noi îți oferim tot ce ai nevoie. Singurul lucru pe care trebuie să-l aduci cu adevărat este propria ta persoană. Noi ne ocupăm ca tu să ai prosoape curate, produse de baie, dopuri de urechi, ambianță plăcută sau chiar un ceai cald. Totul este pregătit pentru ca tu să îți oferi ție acea oră de relaxare!

Încearcă să eviți cofeina sau să mănănci o masă grea cu 1-2 ore înaintea sesiunii de plutire, deoarece acestea îți pot inhiba capacitatea de relaxare a corpului. De asemenea, este de preferat să nu te bărbierești sau să folosești ceară de ras, deoarece sarea Epsom ar putea să te usture puțin. Un alt lucru important îl reprezintă hidratarea înainte și după sesiunea de plutire, pentru a beneficia de o detoxifiere mai puternică.

Noi îți recomandăm o masă ușoară, cu două ore înaintea sesiunii de plutire. Cât timp te afli în bazin, este ideal să nu îți fie foame, dar nici să nu te simți prea plin.

În ceea ce privește ședințele de terapie prin plutire, recomandăm clienților noștri să aștepte cel puțin câteva zile dupa vopsire, pentru a lăsa culoarea să se fixeze bine și pentru a evita scurgerea acesteia în apă. În cazul în care culoarea nu iese atunci când faci duș, atunci este în regulă.

Serenity recomandă clienților să intre în bazinul de plutire fără a avea lentile de contact. Deci nu uita să îți aduci suportul și soluția pentru acestea.

Pentru a avea timp să te schimbi și pentru a face dușul dinaintea sesiunii de plutire, noi îți sugerăm să ajungi la Serenity cu cel puțin 15 minute înaintea programării. Nu îți fă griji că vei ajunge prea repede! Salonul nostru este conceput în asemenea fel încât nimeni să nu se plictisească!

Serenity oferă tuturor clienților intimitatea necesară. Atât pentru relaxare, cât și din motive igienice, plutirea fără costum de baie este recomandată, întrucât acestea sunt fabricate din materiale textile care favorizează prezența bacteriilor. Majoritatea oamenilor nu folosesc un constum de baie, dar este alegerea ta.

Îți recomandăm să îți scoți toate bijuteriile pentru a te simți complet liber. În plus, nu ne putem asuma responsabilitatea pentru orice pierdere sau deteriorare a bijuteriilor pe care le iei cu tine în bazin.

Da. Ar trebui să vă demachiați înaintea intrării în bazin.

Solicităm tuturor să facă duș înaintea sesiunii de plutire pentru a îndepărta orice produse din piele și din păr. Pe lângă aceasta, te vei simți mult mai bine în timpul sesiunii de plutire după un duș.

Despre terapia prin plutire

Orice moment al zilei este prielnic pentru o sesiune de terapie prin plutire. Unora le place să plutească dimineața, pentru a-și elibera mintea sau pentru a-și spori concentrarea în ziua respectivă. Unele persoane preferă după-amiaza, ca un pui de somn în timpul prânzului. Alte persoane preferă să plutească seara, astfel încât să se poată relaxa după o zi obișnuită sau pentru a beneficia de îmbunătățirea somnului. Noi îți recomandăm să încerci fiecare moment al zilei și să vezi care din ele funcționează cel mai bine pentru tine.

O sesiune standard de terapie prin plutire durează 60 de minute. Serenity oferă clienților săi timp suplimentar pentru a face duș înainte și după sesiune, fiecare camera având propria cabină de duș. Pe măsură ce vă dezvoltați practica terapiei prin plutire, vă recomandăm să experimentați sesiuni mai lungi, între 90 de minute și 2 ore. Unele persoane au nevoie de o sesiune mai lungă pentru a atinge nivelul de relaxare pe care îl caută, în timp ce alții se simt minunat după o sesiune de 60 minute. Cel mai probabil, după ce o să experimentezi terapia prin plutire, vei găsi durata sesiunii cea mai potrivită pentru tine.

În prezent, nu oferim servicii pe timp de noapte, dar poți pluti pentru perioade mai lungi de timp, rezervând 2, 3 sau chiar 4 sesiuni. Acestea vă permit să plutiți chiar mai mult timp, deoarece nu este nevoie să intrăm și să curățăm camera între sesiuni!

Cel mai scurt timp de sesiune pe care îl oferim este de o oră, deoarece îți asigură că ai suficient timp pentru a ajunge la o stare de relaxare profundă. Cu toate acestea, ești liber să ieși din bazin oricând dorești.

Un mecanism din bazin aduce temperatura apei la 35 de grade, la fel ca pielea și aerul, astfel încât nu îți vei putea da seama că te afli în apă.

Există multe studii științifice despre terapia prin plutire și beneficiile sale încă din anii 1950. Unele beneficii dovedite includ: reducerea durerii și a stresului, relaxare crescută, un somn mai bun, scăderea tensiunii arteriale și a cortizolului, nivel muscular îmbunătățit, performanță atletică ridicată, efecte antidepresive, îmbunătățirea creativității și a funcții cognitive.

Majoritatea celor care practică terapia prin plutire, spun că a treia ședință este foarte diferită de primele două. Pentru a avea o experiență cu adevărat unică, trebuie să îți obișnuiești mintea și trupul cu această practică, pentru ca în final să te poți preda complet acesteia și să experimentezi beneficiile ei cât mai profund.

Folosim câte 500kg de sare Epsom pentru fiecare bazin.

După prima sesiune de plutire, majoritatea oamenilor ies din bazin simțindu-se înviorați și relaxați, cu o minte mult mai clară. Avantajele terapiei prin plutire sunt diferite pentru toată lumea, așa că cel mai bine este să fi deschis la ceea ce vei experimenta. Uneori poate dura câteva ședințe până înveți cum să te eliberezi complet de toate simțurile, după care îți va fi mult mai ușor să te relaxezi complet.

Atât timp cât vă spălați părul după fiecare plutire, magneziul din Sarea Epsom va îmbunătăți starea scalpului și a părului și nu le va deteriora.

Sarea Epsom este un mineral bogat in magneziu care se folosește de secole pentru îmbunătățirea somnului, reducerea durerilor, crampe, dureri de cap și dureri musculare. Și sunt 500 kg în fiecare bazin! Sarea Epsom face ca pielea sa devină mătăsoasă și poate îndepărta impuritățile, uleiurile sau alte mizerii de pe piele. Magneziul din sare este un antimicrobian și antibacterian natural și ajută la bolile de piele precum eczeme sau psoriazis.

În Bazin

În cazul în care îți intră apă sărată în ochi, vei simți doar o simplă usturime, neexistând alte efecte dăunătoare. Folosește pompița cu apă proaspătă aflată la dispoziția ta pentru a te stropi pe ochi.Pentru a te simți în cel mai bun confort, îți recomandăm să eviți atingerea feței cu mâna.

Nu îți fă griji! Zilnic avem parte de clienți care se află la prima lor ședință de terapie prin plutire. Noi ne ocupăm tot timpul pentru a explica procesul și să ne asigurăm că toată lumea se simte confortabil și în control atunci când intră în cabina de plutire. Când începi sesiunea de plutire, vei avea lumini și muzică relaxantă, care rămân activate până ce tu decizi să le oprești manual, folosind butoanele din cabina de plutire. Pentru a nu avea nici o frică, poți oricând să ajustezi ceea ce se întâmplă în cabina de plutire în funcție de nivelul tău de confort. 

Avem cele mai moderne bazine de plutire de pe piața din România! Apa parcurge 3 etape de filtrare și igienizare, înainte de fiecare client. În prima etapă, filtrul fizic îndepărtează orice resturi fizice, apoi filtrele UV și de ozon distrug agenții patogeni dăunători. În plus, cantitatea mare de sare Epsom împiedică dezvoltarea oricărei bacterii. De fiecare data când intri în cabina de plutire, acesta este efectiv nou și pregătit pentru tine! Întreaga noastră echipă are grijă pentru ca tu să ai parte de cea mai bună experiență de fiecare dată!

În niciun caz nu te poți îneca. Apa din bazile noastre are o adâncime de numai 25 de centimetri și are o concentrație atât de mare de sare Epsom încât devine imposibil să te scufunzi sau să te răstorni. Apa te ține la suprafață, iar unii oameni aleg chiar să doarmă în bazinele de plutire.

Dimensiunile interioare ale bazinelor noastre sunt foarte mari, deci chiar și persoanele înalte pot pluti fără să atingă marginea acestora. Chiar dacă adâncimea apei este de doar 25 cm, apa este atât de sărată încât vă va înpinge la suprafață indiferent de greutate, fără a atinge fundul bazinului.

Având în vedere scopul terapiei prin plutire, bazinele sunt concepute pentru o singură persoană. Este în regulă dacă mai vi cu cineva, însă ședința de plutire se va ține separat.

Noi îți recomandăm să plutești fără muzică, pentru a putea beneficia de lipsa stimulilor externi. Cu toate acestea, dacă preferi să asculți muzică, în interiorul bazinului vei avea și această opțiune.

Nu este obligatoriu să porți dopuri pentru urechi, însă noi le recomandăm. Acestea adaugă un strat suplimentar de izolare fonică și împiedică pătrunderea apei sărate în urechi. Nu trebuie să îți faci griji, le oferim gratuit!

Deseori, mintea noastră este hiperactivă, deci poate fi dificil să ne oprim gândurile oriunde ne-am afla, inclusiv în bazinul de plutire. Acest lucru este normal, mai ales pentru persoanele care fac asta pentru prima dată. Cu cât plutești mai mult, cu atât devine mai ușor și mai natural să îți oprești gândurile, iar terapia prin plutire va deveni mai benefică pentru tine. Fiecare persoană este diferită, de aceea îți recomandăm să te bucuri de experiența de care vei avea parte, observând gândurile pe care le aveți.

Unele persoane ajung într-o stare de relaxare mai profundă după ce își întind mâinile și picioarele. Deși nu îți recomandăm să fi activ mult timp, o simplă întindere te poate ajuta să te stabilești într-o poziție confortabilă. O oră pare o perioadă lungă de timp, însă toți oaspeții noștri spun că și-ar dori să fi durat mai mult.

La Serenity Float ai control complet asupra capacului. Capacele noastre sunt manuale, așa că nu trebuie să te temi niciodată că poți rămâne blocat. Noi îți recomandăm să închizi capacul, pentru a menține o temperatură constantă și pentru a nu fi deranjat de lumină, dar poți oricând să lași capacul întredeschis sau chiar să îl deschizi complet.

Pentru a simții în totalitate beneficiile terapiei prin plutire, noi îți recomandăm să oprești lumina, însă dacă nu te consideri pregătit, poți să o aprinzi oricând.

Întrebări Frecvente

Avem cele mai moderne bazine de plutire de pe piața din România! Apa parcurge 3 etape de filtrare și igienizare, înainte de fiecare client. În prima etapă, filtrul fizic îndepărtează orice resturi fizice, apoi filtrele UV și de ozon distrug agenții patogeni dăunători. În plus, cantitatea mare de sare Epsom împiedică dezvoltarea oricărei bacterii. De fiecare data când intri în cabina de plutire, acesta este efectiv nou și pregătit pentru tine! Întreaga noastră echipă are grijă pentru ca tu să ai parte de cea mai bună experiență de fiecare dată!

Deoarece plutirea este atât de relaxantă, mulți oameni adorm în bazin. O oră de plutire, chiar și atunci când ești treaz, echivalează cu două sau trei ore de somn profund. De asemenea, este dovedit științific că terapia prin plutire îmbunătățește calitatea somnului, așa că această practică este foarte benefică pentru persoanele care suferă de insomnie.

Majoritatea oamenilor nu poartă nimic atunci când plutesc, ceea ce recomandă și noi. Nu uita că vei avea propria cameră, dotată cu propriul duș. Orice lucru pe care îl porți în timp ce plutești va deveni greu din cauza sării Epsom, ceea ce poate provoca o distragere a atenției în timpul plutirii. Cu toate acestea, dacă dorești să porți ceva, poți face asta.

La fel ca sportul, meditația sau multe altele, vei observa o diferență mai mare asupra stării tale de spirit, dacă vei avea regulat ședințe de terapie prin plutire. Odată pe săptămână este cazul ideal, iar dacă poți face asta mai des este cu atât mai bine. Noi îți sugerăm să stabilești un program de ședințe regulat, în aceeași zi și la aceeași oră. Unele persoane, obișnuite cu terapia prin plutire, au câte 3 ședințe de terapie pe săptâmână.

Este dovedit științific că beneficii precum anxietatea redusă și somnul îmbunătățit durează câteva zile după doar o singură sesiune. Cu toate acestea, toată lumea este diferită, iar rezultatele variază. Dacă vei pluti mai des, vei avea parte de un efect cumulativ al beneficiilor.

Nu se cunosc efecte secundare ale plutirii, însă există numeroase beneficii dovedite științific, consultați paginile noastre de beneficii pentru mai multe detalii.

Sănătate, Confort și Siguranță

Da, dacă te confrunți cu o afecțiune sau cu o problemă de sănătate, te rugăm să ne informezi.

În niciun caz nu te poți îneca. Apa din bazile noastre are o adâncime de numai 25 de centimetri și are o concentrație atât de mare de sare Epsom încât devine imposibil să te scufunzi sau să te răstorni. Apa te ține la suprafață, iar unii oameni aleg chiar să doarmă în bazinele de plutire.

Terapia prin plutire este complet sigură pentru femeile însărcinate. Multe femei găsesc o ușurare unică atunci când plutesc, deoarece este îndepărtată presiunea de pe spatele lor. De asemenea, femeile însărcinate spun că plutirea este mediul perfect pentru a se conecta cu bebelușul lor, deoarece îl pot simți mult mai ușor în liniștea bazinului. Dacă ești însărcinată, anunțați-ne și noi îți putem oferi câteva sfaturi suplimentare despre cum să profiți la maxim de terapia prin plutire.

Din cauza concentrației mare de sare Epsom din apă, plutirea poate fi ușor deshidratantă. Noi îți recomandăm să te asiguri că ești hidratat înainte și după plutire, iar astfel nu vei simți nici o diferență.

Da, poți pluti atunci când ești în perioada menstruației. Terapia prin plutire poate fi modalitatea perfectă de a încuraja mușchii să se relaxeze atunci când ai crampe. Urmează același proces ca atunci când mergi la înot.

Noi îți recomandăm să nu te bărbierești sau să te razi în ziua sesiunii de plutire, deoarece sarea Epsom te va înțepa puțin. Cu toate acestea, dacă te-ai bărbierit în ziua sesiunii, nu uita să folosești aftershave pentru a reduce iritarea și usturimea.

Da, însă te rugăm să ne contactezi înainte de a face o rezervare. Acest lucru este necesar pentru a putea discuta împreună cu tine procesul și pentru a ne asigura că este complet sigur să plutești cu sau fără un îngrijitor în preajmă. În plus, trebuie să ne asigurăm că echipa noastră este pregătită să te primească.

Atât timp cât rana nu este prea mare sau nu este deschisă, poți acoperi tăieturile și zgârieturile cu un gel special. Acesta va adăuga un strat protector, impermeabil, pentru a preveni usturimea. Dacă alegi să nu folosești un gel sau o cremă, apa sărată te va înțepa, dar are și proprietăți de vindecare.

S-a dovedit științific că terapia prin plutire reduce tensiunea arterială. Discută cu medicul tău despre plutire dacă suferi de tensiune arterială scăzută sau crescută.

Nu există o limită de greutate. Sarea Epsom poate ține pe oricine pe linia de plutire.

Dacă tocmai ți-ai făcut un tatuaj, este nevoie să aștepți între 4 și 6 săptămâni înaintea unei sesiuni de terapie prin plutire.

Din motive de siguranță, persoanele care suferă de epilepsie nu au voie să practice terapia prin plutire.

Despre Serenity

Chiar te rugăm să faci acest lucru! Poți lăsa un feedback scris direct în centrul nostru, sau poți trimite un mesaj prin modalitățile noastre de contact.

Serenity Float Center este mereu deschis pentru eventuale colaborări. Pentru aceasta, poți suna la 0761.314.514 (Mihai Ceuca)

Locația noastră se află într-un loc ușor accesibil indiferent unde locuiți dumneavoastră în Cluj-Napoca. În cazul în care alegeți să veniți cu mașina, locația noastră dispune de locuri de parcare pentru tine!

Cel mai ușor mod prin care poți să faci o programare, este să suni la 0761.314.514

Pentru orice detalii sau informații, poți să ne contactezi oricând la contact@serenityfloat.ro sau la 0761.314.514 sau să ne faci o vizită pe Str. Eremia Grigrescu 56, Cluj-Napoca.

Avem o serie de opțiuni pentru corporații. Centrul nostru este deschis pentru orice colaborare.

Pentru asta, ne puteți contacta pe contact@serenityfloat.ro sau la 0761.314.514

Vrei să găsești răspunsul mai ușor? Caută aici:

Ai o altă întrebare?

Dacă nu ai găsit răspunsul la întrebarea ta, contactează-ne prin una dintre metodele de mai jos,

iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp!

0772 067 981

Sună acum!

contact@serenityfloat.ro

Trimite-ne un mail!

0772 067 981

Întreabă orice pe WhatsApp!