What would you like to find?

Terapia prin plutire

Beneficii

Ameliorarea stresului și a anxietății

Este dovedit științific faptul că terapia prin plutire reduce anxietatea mult mai eficient decât alte intervenții terapeutice.

Un antidot puternic pentru stres și anxietate

O cantitate foarte mică de anxietate și stres este normală, dar mulți dintre noi experimentăm niveluri care ne afectează sănătatea, bunăstarea și plăcerea.

Reducerea stresului și anxietății este complexă, dar există factori mentali și fizici în urma cărora terapia prin plutire poate avea un impact semnificativ.

O oră de terapie prin plutire scade tensiunea arterială, nivelul de cortizol și alte substanțe neuro-chimice legate de stres, cum ar fi norepinefrina sau adrenalina. De asemenea, reduce activitatea din amigdala cerebrală (zona creierului care este hiperactivă atunci când suntem stresați sau anxioși).

Studiu științific

Un studiu din 2018 realizat de Institutul Laureat Pentru Cercetarea Creierului a constatat:

„Plutirea a redus substanțial anxietatea, participanții raportând reduceri semnificative ale stresului, tensiunii musculare, durerii și depresiei, însoțite de o îmbunătățire semnificativă a dispoziției, caracterizată prin creșteri ale seninătății, relaxării, fericirii și bunăstării generale, participanții grav anxioși raportând cele mai mari efecte “.

Terapia prin plutire ne permite să ne reîncărcăm mintea și corpul și ne amintește de starea noastră naturală, relaxată, astfel încât să putem regăsi mai ușor calea spre ea.