What would you like to find?

Terapia prin plutire

Beneficii

Explorarea conștiinței

Depravarea senzorială și izolarea au fost mult timp folosite de oameni pentru a-și explora mintea.

Terapia prin plutire a fost inventată de un neurolog, explorator al conștiinței. John C Lilly, creatorul primului bazin de plutire. El era interesat de ceea ce poate face plutirea pentru minte: „Din punct de vedere neurofiziologic, s-au eliberat imediat mase foarte mari de neuroni de necesitatea unor calcule constante.” El a descoperit că libertatea de stimuli pe care o experimentăm atunci când plutim ne permite să explorăm natura conștiinței noastre.

Creativitate

Fără anxietate, într-o stare profundă de relaxare conștientă, putem, de asemenea, să ne folosim de creativitate. Mulți dintre clienții noștri spun că trăiesc „momente Eureka” în timpul sesiunilor lor.

Joe Rogan, unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai terapiei prin plutire, spune că plutirea este: „Cel mai important instrument pe care l-am folosit vreodată pentru dezvoltarea minții mele, pentru gândire, pentru evoluție”.

În momentele de conștientizare pură pe care le experimentăm în bazinul de plutire, liber de orice stres și distragere, explorarea conștiinței devine posibilă.